Farkındalık Şenliği, Farklıyız Birlikte Mutluyuz

“ Farklıyız Birlikte Mutluyuz”  

İstanbul Bilgi Üniversitesi  Sağlık Bilimleri Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Deça Kulübü, Engelsiz Bilgi Kulübü, Meditasyon ve Asana Kulübü ie Engelli Öğrenci Birimi ile ortaklaşa “Farklıyız Birlikte Mutluyuz" sloganıyla Farkındalık Şenliği düzenledi.  

İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsünde düzenlenen  şenliğe; özel gereksinimli öğrenciler, aileleri, öğretmenleri, Yeditepe İşitme Engelliler Okulu, Tomurcuk Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Türkiye Otistiklere Destek ve Eğitim Vakfı, Özel Çocuklar Eğitim ve Dayanışma Derneği, İstanbul Gedik Üniversitesi Engelsiz Yaşam Uygulama ve Araştırma Merkezi, Otistikler Derneği, Beyoğlu Doğa Koleji ve İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri katıldı.  

İstanbul Bilgi Üniversitesi Edebiyat Kulübü ve Motosiklet Kulübünün de desteğiyle gerçekleştirilen şenlikte yüz boyamadan çikolata yapımına, empati parkurundan deneyim atölyesine, sanat ve yaratıcılık atölyesinden masal atölyesine kadar birçok etkinlik düzenlendi.    

İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Ege Yazgan’ın açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte tüm konuşmalar için eş zamanlı işaret dili ile çeviri yapıldı.  Bilgi Çocuk Gelişimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Dilara Fatoş Özer, özel gereksinimli öğrencilerin akranları ile kaynaşmalarını sağlamak amacıyla şenliği düzenlediklerini belirterek kendilerinin de özel gereksinimli bireylere yönelik olumsuz tutum ve önyargılardan kaynaklanan engelleri yıkmak için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.  Özer bu şenlikte kurulan yakın arkadaşlıkların ve olumlu yaklaşımların, farklılıkları kabul eden ve saygı duyan bir toplumun oluşturulmasına katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Farkındalık Şenliği, Farklıyız Birlikte Mutluyuz