İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından Tomurcuk Özel Eğitim Merkezi ve Türkiye Down Sendromu Derneği işbirliği ile Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında “Söz Bizde” etkinliği düzenledi. Özel gereksinimli bireylerin topluma eşit katılımına dair farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen etkinliğe özel gereksinimli bireyler, ebeveynleri, öğretmenleri, Doğa Koleji ve BİLGİ öğrencileri katıldı.   Sağlık Bilimleri Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi bölümü öğrencileri, Doğa Koleji, İstanbul Bilgi Üniversitesi Engelsiz Bilgi Kulübü ve Öğrenci Destek Merkezi Engelli Öğrenci Birimi’nin katkılarıyla düzenlenen çalıştayda farkındalık günlerinin toplumu bilinçlendirmek, bakış açılarını değiştirmek açısından önemli olduğu vurgulandı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Ege Yazgan, farklı yetenekler, kültürler, yaşam tarzları ve deneyimlerin toplumu zenginleştireceğine dikkat çekerek “Her bireye farklılıklarını kabul ederek değer vermek, daha kapsayıcı ve hoşgörülü bir toplumun oluşmasına katkı sağlar. Bu panel üniversitemizin benimsediği topluma hizmet politikasının güzel bir örneği, insan hak ve özgürlüklerinden herkesin tam ve eşit şekilde yararlanmasını, kapsayıcılığı, farklılıklara saygı geliştirmeyi önemsiyoruz” dedi. BİLGİ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Şimşek, “Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü'nde, Down sendromlu bireyler ve aileleri için fırsat eşitliğini ve gereksinimleri olan hizmetlere erişimlerini teşvik eden politika ve uygulamaları savunuyoruz. Hep birlikte herkese eşit değer verildiği bir kültür geliştirelim. Kendimizi ve başkalarını Down sendromu hakkında eğitelim, bilişsel empatiyi ve özeni teşvik edelim” diye konuştu. BİLGİ Çocuk Gelişimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Dilara Fatoş Özer’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Söz Bizde” başlıklı panelde ise Kuzey Nam, Nazan Nam, Cenk Keçoğlu, Kübra Keçoğlu, Halis Güney ve Esra Güney söz aldı. Özel gereksinimli bireyler, sporda, sanatta ve sosyal hayattaki başarılarından bahsederken ebeveynleri ise bu süreçteki deneyimlerini ve ihtiyaçlarını aktardı. Santralistanbul Kampüsü’nde düzenlenen etkinlikte dans, koro ve çikolata atölyesi gibi aktivitelerin yanı sıra “Söz Bizde” çalıştayı ve paneli gerçekleştirildi. “Söz Bizde” çalıştayına katılan özel gereksinimli bireyler hayata dair beklentilerini ve hayallerini paylaşarak birbirlerini daha yakından tanıma imkânı yakaladı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Dünya Down ...