Sümeyye Boyacı

24 Mart 2023'te Engelsiz Bilgi Kulübü, Sümeyye Boyacı hakkında paylaşım yapmıştır:

"Kimimiz başardıklarıyla kimimiz yenilgileriyle kimimizde yenilgilerinden yeniden doğarak yapıyor ama mutlaka bir etkileşim içindeyiz hepimiz ve etkileniyoruz birbirimizden ve bağlıyız birbirimize.

Bu düşünceden hareketle dışarıdan bakıldığında çoğunluk tarafından engel olarak kabul edilen fiziksel, maddi veyahut zihinsel barikatlardan atlayıp birçok insanın şahitliğinde hayatını emekleriyle inşa etmişlere, Engelsizlere kulübümüz Engelsiz Bilgi’nin sayfasında bir kez daha şahit olacağız çünkü “İlham bir insanın diğerine verebileceği en değerli şeydir.”

Sayfamızın ilk Engelsizi: SÜMEYYE BOYACI, 2022 Para Yüzme Şampiyonası’nda dünya şampiyonu olmuştu. Bunun yanında daha önceleri Avrupa Paralimpik Gençlik Oyunları’nda, Dünya Paralimpik ve Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonaları’nda ülkeyi temsil edip başarılara imza atmıştı. Peki bütün bunları nelere rağmen, çabayla elde etmişti.

Sümeyye, Eskişehir’de bir ailenin ilk çocuğu olarak, kolları olmadan ve kalça çıkıklığına sahip olarak doğmuştu. Ayakları ile yazı yazmayı, resim yapmayı, ebru yapmayı, 5 yaşındayken Çiğdem Abaza’nın yardımıyla yüzmeyi öğrenerek geçti yılları. Bunun yanında empati yoksunlarının düşüncesiz davranışları da tuzu biberi oldu ama o bütün bu görüntünün altında kalmayı reddetti ve üstüne çıktı ve hepimiz kafamızı kaldırıp kürsünün üzerindeki o kıza baktık."

Sümeyye Boyacı